HELP! HENNEP IN MIJN WONING/BEDRIJFSRUIMTE DIE IK VERHUUR! WAT NU? 25-04-2016

HELP! HENNEP IN MIJN WONING/BEDRIJFSRUIMTE DIE IK VERHUUR! WAT NU?

De berichten zijn tegenwoordig niet meer uit de kranten weg te slaan; hennepkwekerijen die door de politie worden opgerold bij bedrijven en woningen. Maar wat als u nu verhuurder bent van die bedrijfsruimte of woning? En wat kunt u doen om te voorkomen dat uw bedrijfsruimte en/of woning wordt omgetoverd in een professionele hennepkwekerij?

Allereerst is voorkomen beter dan genezen. Onderzoek voorafgaand aan het sluiten van de huurovereenkomst wie uw huurders worden. Vertrouwt u het niet; sluit dan geen overeenkomst!!

Zet in de huurovereenkomst dat het telen/vervaardigen van soft/harddrugs verboden is. Controleer regelmatig of er geen “vreemde” activiteiten rond de woning/bedrijfsruimte plaatsvinden.

Wordt er toch een hennepkwekerij gevonden dan kunnen wij er voor zorgen dat de huurovereenkomst bij de kantonrechter wordt ontbonden en dat u van uw huurders afraakt. Daarnaast kunnen wij de schade die uw pand heeft geleden op de huurders gaan verhalen.

Is uw woning/bedrijfsruimte gesloten op last van de gemeente op grond van het bepaalde in artikel 13b lid 1 van de Opiumwet? Dan kan de buitengerechtelijke ontbinding van de huurovereenkomst ingeroepen worden zonder tussenkomst van de rechter. Als de huurders na het inroepen ervan het gehuurde niet verlaten kunnen wij voor u een procedure tot ontruiming opstarten.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.

Overige artikelen